2 martie 2013- Intâmpinarea primăverii pe biciclete

Sâmbăta, 2 martie a venit momentul să întâmpinam primăvara în cel mai potrivit mod de deplasare pentru acest sezon. Cu toate ca gândul de a ne desparți în curând de zăpada, ne-a întristat pentru  că înseamnă  să lăsăm schiurile de tură deoparte, invitația din partea elevilor de la liceul Brukenthal  a venit  la cel mai potrivit timp și ne-a convins sa ieșim la o tura cu bicicleta.

Cei 6 elevi împreuna cu profesorul Tavi Pop plănuiau de la începutul săptămânii o tura scurta prin împrejurimile Sibiului. Tura propusa a fost foarte binevenita și pentru membrii Tură în Natură pe care i-a prins weekendul în oraș.

La 10.30 participantii la tura au început să se strângă în jurul cupolei din Parcul Sub Arini de unde s-a pornit apoi spre Rășinari. Deși părea o dimineață însorită, iarna a ținut neapărat să-și dea ultima suflare spre a ne avertiza ca primăvara nu a câștigat încă bătălia.

Chiar și asa, plimbarea a fost savurată de toți participanții care însă și-au exprimat impresiile mai mult în mers deoarece frigul nu permitea popasuri prea îndelungate.

Înainte de a intra in Rășinari, micul pluton de bicicliști a trecut podul peste Șteaza urcând spre Schitul Rășinari de unde drumul în coborâre ne-a purtat pana în Poplaca și înapoi spre Sibiu.

O tură scurtă și ușoară dar și un prilej potrivit pentru a saluta venirea primăverii!