Competitii in luna august

August, ultima lună de vara autentincă, le-a lăsat colegilor din echipa de ciclism Tură în Natură impresii diferite și chiar neașteptate.

În minunată zona a Semenicului, la data de 5 august a avut loc a 8-a ediție a Banat MTB Maraton, concurs pe care colegul nostru Dîrnescu Dorin (Doddo) era să-l câștige la proba de 30 de km. O scăpare a organizatorilor la marcarea traseului coroborată cu o greșeală de orientare a lui Doddo au facut ca acesta să se rătăcească pe parcursul a câteva sute de metrii ca distanță dar și vreo 100 metri diferență de nivel. Recuperarea locurilor pierdute a fost foarte dificilă, așa ca la final s-a clasat doar pe locul 10. La momentul în care s-a rătăcit se afla pe prima poziție la aproximativ 30 de secunde de urmăritor.

Un alt coleg care a participat la acest maraton, Aronescu Constantin (Cretzu), a fost și el foarte aproape de podium, reușind să se claseze pe locul 4 la categorie.

Trecut-au 7 zile și din nou un component al echipei de ciclism Tură în Natură s-a aflat la startul unui maraton care s-a desfășurat în zona Transalpina cu plecare din stațiunea Rânca. Aceasta este o zonă care îți oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din Carpații. Vremea a fost bună, startul în cursă fiind la fel.Colegul nostru Doddo s-a aflat în plutonul al doilea, participând la cursa scurtă, situat la mică distanță de primul în care se aflau majoritatea celor ce se luptau pentru laurii traseului lung. Coborârea lungă și cu multele ei zone de viteză a fost de rău augur pentru Doddo, acesta forțând distanțarea de ceilalți concurenți, lucru care a condus la o căzătură serioasă la o viteză considerabilă. Au urmat câteva clipe în care acesta și-a pierdut cunoștința, fapt ce i-a determinat pe ceilalți participanți care au venit din urmă să oprească și să cheme salvamontul. Sportiv, ei l-au ajutat pe Dodoo să-și revină până ce salvamontul a ajuns și l-a preluat conștient pe colegul nostru pentru a-l transporta la spitalul din Târgul Cărbunești, unde a fost supus controalelor necesare după o astfel de pățanie. Din fericire  colegul nostru este bine și ține să le multumească și pe această cale tuturor celor care l-au ajutat în momentele grele prin care a trecut.

19 august a fost data la care aproape toți membrii asociației au participat la Geiger MTB Challenge Sibiu, ajuns la ediția a 5-a. Cei care s-au simțit mai voinici au concurat pe traseul de 50 de km, în timp ce restul membrilor asociației au stat în punctele cheie ale traseului și i-au ajutat pe colegii lor cu bidoane de apă și încurajări pentru a ajunge cu bine la finish. Ne bucurăm că tânarul nostru coleg Adi Popa a reușit să termine pe locul 9 la categorie. Acesta este un rezultat foarte bun, care ne arată că tânărul ciclist este pe drumul cel bun în a realiza rezultate remarcabile. Doddo a fost urmărit din nou de ghinion, reușind nu se știe cum șă facă pană la jumătatea traseului, când se afla undeva în primii 8-10 concurenți, la general, pe traseul scurt. De acolo a urmat un șir întreg de evenimente nefericite: valvă ruptă la noua cameră montată, camera următoare montată avea deja pană, apoi camera petecită a rezistat doar 6 km și apoi a trebuit să împrumute din nou altă cameră de la colegii de pedală de pe traseu. Asta nu l-a împiedicat să iasă pe locul 30, o clasare mai mult decât bună ținând cont de ce i s-a întâmplat pe traseu. Cu clasările în primele 50 de locuri obținute de 4 din cei 7 membrii ai echipei la Geiger MTB Challenge s-au obținut puncte importante care au făcut ca în final echipa Tură în Natură să se claseze pe locul 8 în clasamentul general al Triadei (Brașov-Târgoviște-Sibiu). Ținând cont că au fost peste 90 de echipe înscrise în acest competiție, locul obținut de colegii noștri, în fața unor mult mai titrate echipe de MTB, reprezintă o realizare care spune multe despre potențialul tinerilor ei membrii.

Lacul Vidraru a fost locul de pornire a unui concurs MTB mai puțin cunoscut, Dracula Bike Fest, care s-a aflat la a 3-a ediție, desfășurat pe distanța de 18 km și la care în data de 25 august colegul nostru Costel (Cretzu) a reușit sa urce pe a 3-a treaptă a podiumului. Bravo Crețule! Doddo a participat și el, dar o neînțelegere la momentul înscrierii a făcut ca acesta să fie greșit încadrat la categorie și la final să nu ocupe nici o poziție pe podium, deși normal terminase pe locul 2 la amatori, el a fost înscris la categoria avansați, și acolo deja primii 5-6 concurenți erau sosiți.

Ambițios cum îl știm, Doddo s-a revanșat repede, adică a doua zi, 26 august, când a ocupat locul 3 la etapa a 4-a TVR Cluj a competiției Clujul Pedalează, concursul fiind de tipul XCO. Concursul a fost foarte bine organizat, traseul fiind pe cât de solicitant pe atât de frumos. La aceeași categorie la care Doddo a urcat pe podium, Adi Popa a terminat pe locul 6, confirmând evoluția bună de la maratonul desfășurat la Sibiu.

Cam acestea au fost impresiile, resimțite în luna precedentă de membrii echipei Tură în Natură, pentru unii mai dulci, pentru alții mai amare. Să sperăm că s-au consumat toate ghinioanele si că de acum încolo vor fi doar vesti bune pentru că luna septembrie este foarte încărcată de evenimente cicliste, vremea se anuntă bună așa că ne punem speranțe în colegii noștrii.

La uram colegilor nostri bafta si mult spor in continuare!