Inaugurarea traseelor de bicicletă și drumeție din jurul Rășinariului

În contextul în care Mărginimea Sibiul are un potențial turistic deosebit, Asociaţia Tură în Natură alături de Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România vă invită la o nouă tură de biciclete pe traseele de bicicletă marcate în acest an în zona localității Rășinari, care va porni sâmbătă 19 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00 din fața Stadionului Municipal din Sibiu. Participanții vor urma pista de biciclete spre Rășinari, vor poposi în centrul localității unde vor vizita Muzeul de Etnografie și vor parcurge traseul ”Emil Cioran” ce are ca punct central cătunul Trăinei, un Muzeul al Satului viu.

Cele trei trasee de bicicletă și drumeție, ce poartă numele celor mai importante personalități ale Rășinariului – Emil Cioran, Octavian Goga și Andrei Șaguna, sunt marcate în stil circuit și pornesc din Răşinari făcând legătura cu orașul Sibiu, cătunul Trăinei, satul Poplaca, cătunul Prislop și satul Cisnădioara. Noile trasee de bicicletă și drumeție se adaugă infrastructurii turistice din Rășinari și din împrejurimile sale.

Traseele cicloturistice și de drumeție propuse cu pornire din localitatea Răşinari traversează sate arhaice, pășuni și fânețe dând posibilitatea bicicliștilor și turiștilor să se bucure de un peisaj deosebit, tipic Mărginimii Sibiului. În timp ce Mărginimea Sibiului a câștigat titlul de Destinație EDEN, alăturându-se astfel rețelei de Destinații de Excelență în Turism și Gastronomie Locală care se întinde pe tot teritoriul Uniunii Europene, Răşinariul a fost desemnat în anul 2012 unul dintre „Cele mai frumoase sate din Româniaˮ fiind menţionat în Ghidul oficial al Asociaţiei ce poartă acelaşi nume.

Cele trei trasee de bicicletă și drumeție au fost marcate în cadrul proiectului ”Promovarea ciclismului ca sport de masă în județul Sibiu prin amenajarea unor trasee cicloturistice în Mărginimea Sibiului” finanțat prin Agendele Sportive ale Primăriei Rășinari și Consiliului Județean Sibiu.

 Vă aşteptăm sâmbătă 19.11.2016 la ora 10.00 în fața Stadionului Municipal Sibiu