Invitație la Festivalul ”Sibiu - Oraș Bike Friendly”

Pe parcursul a trei zile, în perioada 26 - 28 iunie 2015, sibienii sunt invitați la Festivalul “Sibiu - Oraş Bike Friendly”. Cele peste 10 activități ale festivalului se vor desfășura în diverse zone din oraşul Sibiu, cu precădere în curtea Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” şi Parcul Sub Arini.

Numărul bicicliştilor sibieni este de la an la an în continuă creştere, dar până în prezent aceștia nu au avut parte de un festival care să le fie dedicat. Prin organizarea acestui festival, Asociaţia Tură în Natură, îşi doreşte să promoveze mersul pe bicicletă în rândul publicului sibian dar şi să propună o variantă de petrecere a timpului liber pentru turiştii care ne vizitează oraşul.

Festivalul va cuprinde peste zece activităţi dedicate bicicliștilor şi va avea deschiderea vineri, 26 iunie 2015, la ora 18.00, când vom porni într-un Marș al Bicicliștilor ce va străbate principalele străzi ale Sibiului. În cele 3 zile ale  festivalului sibienii vor putea participa mai multe activități după cum urmează:

- “Atelier de biciclete” - 27 iunie 2015, în curtea Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal”. Vom organiza un mic workshop de reparaţii şi întreţinere a bicicletei, de utilizare a unui track GPS pentru trasee de bicicletă şi vom informa publicul despre traseele cicloturistice marcate de asociaţia Tură în Natură precum şi alte activităţi interesante dedicate celor pasionaţi de mersul pe bicicletă.

- Mini-concursuri pe biciclete - sâmbătă și duminică, 27 și 28 iunie 2015, între orele 10.00 și 12.00 în curtea Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” (27.06) și Parcul Sub Arini (28.06). Concursurile se adresează copiilor între 6 și 14 ani și vor consta într-un traseu cu mici obstacole ce va fi parcurs contra timp pe bicicletă. Participantul de la fiecare categorie cu timpul cel mai bun obţinut, va fi premiat la sfârşitul zilei.

- Ghidaje de oraş pe bicicletă - sâmbătă, 27 iunie 2015, cu plecări din curtea Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal”, începând cu orele 11.00, 13.00 şi 15.00. Durata unui ghidaj va fi de aproximativ două ore şi va cuprinde prezentarea celor mai interesante locuri din oraşul Sibiu.

- “Carnavalul bicicliştilor” - sâmbătă, 27 iunie 2015, începând cu ora 17.00. Participanţii vor purta costume pe tema ”Bicicliști Oldies but Goldies”, și după ce vor parcurge un traseu prestabilit prin oraș se vor strânge într-o locaţie unde vor primi premii pentru cele mai interesante costume.

- Curs de mers pe bicicletă – sambata 27 iunie (curtea Liceului Brukenthal) și duminică 28 iunie  (parcarea Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini). Prin această activitate lansăm iniţiativa de a-i ajută pe cei care vor să înveţe să meargă pe bicicletă şi vor să exploreze zonele culturale deosebite din Sibiu şi împrejurimi, pe bicicletă.

- Concursul “Tresure Hunt” pe bicicletă - duminică, 28 iunie 2015. Concursul va consta într-un program de descoperire a comorilor ascunse ale oraşului Sibiu cu tematică “A apărut prima oară la Sibiu”. La final se vor acorda premii echipelor câștigătoare.

- Marşul bicicliştilor “Family Tour Bike” - duminică, 28 iunie 2015, ora 10.00. Activitatea este adresată familiilor cu copii unde participanţii vor parcurge pe biciclete un traseu prestabilit care va avea punctul de plecare, curtea Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” iar la final se vor reuni la un picnic în Parcul Sub Arini.

- Demonstraţie de acrobații pe BMX - 28 iunie 2015, orele 10.00 – 14.00 în Parcul Sub Arini. În cadrul festivalului vom promova folosirea bicicletei la nivel urban, printr-o demostratie de BMX, activitate care prin spectaculozitatea ei are foarte mulţi adepţi în rândul publicului tânăr.

-Concursul Mini MTB Challenge - 28 iunie, de la ora 9.00, în Parcul Sub Arini. Evenimentul cu care va culmina Festivalul Sibiu – Oraș Bike - Friendly va fi concursul de biciclete ”Mini XC MTB Challenge” adresat bicicliștilor de toate vârstele.

-Prezentări ”Pe Biciclete în Jurul Lumii” – 26.06 și 28.06, ora 19.00 la cafeneaua Lulu din Sibiu. Colegii noștrii Dani Costea și Răzvan Morariu vor împărtășii din experiențele lor pe 2 roți în ture de pe continental European și African.

- Realizarea unui panou cu harta problemelor din trafic în Sibiu: Această harta va fi amplasată în locațiile Festivalului iar scopul ei este de a obţine părerea participanţilor despre locurile din Sibiu care cauzează probleme la deplasarea cu bicicletă.

Festivalul ”Sibiu – Oraș Bike Friendly” este un eveniment organizat de Asociația Tură în Natură Sibiu în parteneriat cu Fundația Comunitară Sibiu, Clubul de Turism Montan Amicii Munților, SKV Sibiu, CAB Sport și este co-finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu în cadrul Agendei de Dezvoltare a Comunității 2015.