Invitatie la tura cu bicicleta duminica 18.03.2012

Duminica 18.03 va invitam la o prima tura pe bicicleta din anul acesta, ce are ca destinatie localitatea Vurpar, unde au fost asezati primi sasi din zona Sibiului.
Traseul este integral asfaltat deci este accesibil pentru orice tip de bicicleta si insumeaza dus-intors aproximativ 60 km, care vor fi parcursi intr-un ritm lejer "de duminica", se adreseaza deci si celor mai putin nerabdatori sa scoata bicicletele de la iernat.
 
In drum spre Vurpar vom trece prin Daia si Rosia unde avem vom putea vizita bisericile fortificate, toate construite la inceputul secolului XIII. 
Biserica fortificata din Daia, adaposteste o orga mecanică construită în 1800 de către Johannes Hahn. 
La Rosia, bazilică a cunoscut mai multe faze de reconstrucţie, un exemplu fiind turnul de apărare, care astăzi este unul cu clopote. În sud-est găsim turnul-locuinţă al familiei de nobili din Roşia.
In Vurpar, in afara bisericii fortificate, putem vedea casa parohială şi şcoala, eventual si cetatea de pamant „Radeburg“ aflata la aproximativ 6 km daca ne va permite starea drumului.

Tot de starea drumurilor dar si de dorinta participantilor depinde si traseul de intoarcere. Am putea fie sa facem un circuit pe la Nocrich, Marpod si Hosman daca drumul va fi uscat, fie sa venim pe acelasi drum pana la Rosia iar apoi spre Cornatel.

Asadar va asteptam duminica 18.03 la ora 10.00 in fata stadionului Municipal din Parcul Sub Arini pentru o noua tura in ...cultura!