Țara Secașelor pe bicicletă

Asociația Tură în Natură vă invită la o excursie coordonată și gândită de AJTS (Asociația județeană de turism). Mai jos urmează invitația lor pe care o susținem și la care vom participa ca și parteneri.

Excursie cu bicicleta | 7 iunie 2014 | orele 08:00 - 21:30
Sibiu – Mândra – Alămor – Ludoș - Topârcea – Ocna Sibiului – Sibiu

„Țara Secașelor pe bicicletă” este una din cele 5 excursii de descoperire a regiunilor turistice din județul Sibiu organizate cu ocazia Zilelor culturale ale județului Sibiu. Deoarece în centrul atenției este ciclismul parteneriul în demararea excursiei este Asociația Tură în Natură.
Traseul urmează drumurile dintre localitățile Sibiu – Mândra – Alămor – Ludoș -Topârcea– Ocna Sibiului cu o lungime de aproximativ 60 km.

Cei doi poli de interes ai regiunii Ţara Secaşelor, complexul de lacuri sărate de la Ocna Sibiului și rezervația naturală Eleșteele de la Mândra, reprezintă atracţiile de referință ale circuitului, la care se adaugă vizita comunei Ludoş, ce păstrează nealterată arhitectura locală.

În rezervația naturală Eleșteele de la Mândra participanţii vor vedea cea mai colorată specie zburătoare din Europa —prigoria —, cel mai răspândit șoim europen — vânturelul roșu —, boboci proaspăt eclozați de corcodei, lișițe, rațe și alte specii de păsări ale căror nume şi caracteristici vor fi dezvăluite de ghidul ornitolog. Programul de birdwatching în minidelta Sibiului va fi urmat de un picnic cu produse tradiționale la Ludoș. Comuna este renumită nu doar pentru savoarea „crastraveţilor” grădinarilor ludoşeni, dar şi pentru pictorul Octavian Şmigelschi, cel care a pictat cupola catedralei Mitropoliei Ardealului.

Bicicliştii se vor relaxa în lacurile naturale cu efecte terapeutice din staţiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului, iar cei mai atenţi la explicaţiile ghizilor vor putea câștiga abonamente anuale oferite de Complexul Lacurilor Naturale pentru sezonul 2014.

Preţul excursiei este de 55 de lei / persoană, iar participarea se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro, telefon 0269 218121.
 

Informații suplimentare găsiţi pe www.sibiu-turism.ro.

Detalii excursie și formular de înscriere