Lansarea traseelor de cicloturism din Dealul Gușteriței

Sâmbătă, 5 octombrie, a avut loc un nou eveniment important pentru Asociația Tură în Natură – lansarea traseelor de cicloturism care străbat Dealul Gușteriței. Cele trei trasee de bicicletă identificate de membrii asociației vor oferi celor care practică cicloturismul, atât avansați cât și începători, posibilitatea de a descoperi locuri noi cu elemente naturale, culturale și istorice deosebite aflate la o aruncătură de băț de Sibiu. Marcarea a două din cele trei trasee de cicloturism identificate a fost posibilă datorită proiectului ”Gușterița Turistică” finanțat de Primăria Sibiu și implementat de Biserica Evanghelică Sibiu, alături de parteneri săi Asociația Tură în Natură, Asociația PeDale și SKV.  Scopul proiectului a fost ca prin marcarea unor trasee de cicloturism să fie aduse în atenția publicului sibian valorile naturale, culturale și istorice ale unei zone deosebite a Sibiului, cartierul și Dealul Gușteriței.

Asociația Tură în Natură a fost responsabilă în cadrul proiectului de identificarea traseelor de cicloturism, descrierea și marcarea lor. Descrierea traseelor, hărțile traseelor și track-urile GPS vor fi postate de asemenea pe site-ul asociației la secțiunea Ture / Ciclism.

Îi invităm pe toți iubitorii de drumeții pe jos sau în șaua bicicletei să parcurgă traseele marcate de membrii asociației!

Trackurile le găsiți la următoarele linkuri:

- traseul 1 (4 km)

- traseul 2 (15 km)

- traseul 3 (20 km)