Tura de recunoastere pe traseul “Emil Cioran”

articol scris de Bogdan Troanca

In dimineata zilei de 9 martie , membrii asociatiei Tura in Natura au organizat o iesire cu bicicletele pe traseul “Emil Cioran”, marcat in anul 2012, pentru o evaluare a starii traseului si gasirea unei variante de continuare a acestuia. Cu aceasta ocazie, am incercat sa aflam parerea participantilor la tura despre dificultatea traseului dar si despre varianta de intoarcere identificata.

La tura au participat alaturi de cei patru membrii ai asociatiei, doi biciclisti care au raspuns invitatiei noastre lansate cu cateva zile inaintea turei. Cu toate ca prognoza meteo nu se arata favorabila pentru sambata, dimineata ne-a rezervat o vreme numai buna de pedalat. La ora 10.00 erau deja aproximativ 10 grade si soarele incepea sa iasa de dupa nori. Am plecat in jurul orei 10.30 din Parcul Subarini pe traseul Emil Cioran, facand scurte opriri pe drum pentru a povesti despre traseu celor doi biciclisti care ne-au insotit. Cu aceasta ocazie am vazut si ce mai trebuie facut si imbunatatit pe traseu. Din fericire nu am avut parte de noroi mult in padure si am ajuns relativ repede la troita unde se desparte drumul catre Trainei, de cel catre Rasinari. De data asta am ales varianta traseului catre Rasinari, mergand catre casa memorial “Emil Cioran”, unde am fost asteptati de colegul nostru Alex cu o punga de dulciuri, binevenite pentru toti.

Dupa o scurta pauza de hidratare am inceput  urcarea catre Prislop. Desi urcarea respectiva este destul de dificila, uneori fiind nevoie de push-bike, peisajele vazute pe urma din varful dealului ne-au facut sa spunem ca efortul a meritat. De aici, am mers pe poteci forestiere, pana la drumul de Cisnadioara,in apropierea troitei, unde am traversat Sevisul.

De aici am continuat pe drumuri comunale incercand sa ajungem in Padurea Dumbrava.Drumul accidentat ne-a adus si o pana, prilej pentru o pauza de adunat Matisori pentru prietene si sotii. Macar atata sa le daruim, daca tot ne-au lasat sa plecam de acasa. Dupa ce am rezolvat pana, am mers prin padure catre fostul Camping din spatele ,Hotelului Hilton. Am continuat catre casa urmand pista de biciclete amenajata de Primaria Sibiu in Padurea Dumbrava. Nu ne-am despartit de cei doi biciclisti care ne-au insotit inainte de a culege impresiile lor despre traseu. Vrem sa-i asiguram ca vom tine cont de parerile lor in amenajarea variantei de intoarcere a traseului Emil Cioran.

De asemenea ne-ar bucura si ajuta orice sugestie referitoare la continuarea traseului din Rasinari cu revenire spre Sibiu din partea oricarui biciclist care a traversat zona.

Ne puteti scrie la info@turainnatura.ro

Traseul poate fi vazut AICI iar mai multe poze din tura gasiti AICI.