Tura in Natura pe biciclete la Saliste 20-21 octombrie

In data de 20-21 octombrie, colegii nostrii Alex Barbor si Bogdan Troanca au luat parte la o mini-excursie de 2 zileorganizata pentru elevii claselor a VII-a si a VIII-a  de la Liceul “Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Cei doi reprezentanti ai Asociatiei Tura in Natura Sibiu s-au alaturat celor 44 de elevi si doi profesori ai liceului sibian.

In dimineata zilei de sambata  tinerii ciclisti s-au intalnit cu membrii Tura in Natura la iesirea din Sibiu ,pentru a pleca impreuna spre prima lor aventura pe biciclete. In acest scop, organizatorii s-au gandit la un program bine stabilit pentru a evita eventualele moment de plictiseala. Avand noroc de o vreme perfecta, grupul a pornit spre Poplaca, aici avand loc si prima oprire a excursionistilor. Traseul a continuat pe ruta Orlat, Sibiel, Vale, Saliste.Pe tot parcursul plimbarii, elevii au avut parte de pauze, sedinte foto, dar si de o sedinta tehnica in care Alex, specialistul asociatiei in mecanica bicicletelor, le-a explicat cum se schimba corect vitezelesi cum se monteaza o frana.

 La ora 15:00, s-a ajuns in orasul Saliste, unde grupul s-a scindat in doua. Alex alaturi de Bogdan au preluat “gasca nebuna“, formata din tinerii ciclisti cu o conditie fizica mai buna, si au pornit spre prima catarare serioasa a excursiei, spre Poiana Sibiului. Pe drum, elevii au avut parte de mici demonstratii de reparat o pana de cauciuc si montarea unui  lant sarit. Putin inainte de intrarea in Poiana Sibiului, am fost nevoiti sa abandonam catararea datorita orei tarzii. In program a urmat o coborare excelenta, lunga de cativa kilometri si pe placul tuturor excursionistilor.

Odata ajunsi la tabara Saliste 2, unde ne asteptau si restul colegilor deja ajunsi, ne-am cazat si ne-am adunat la un meci de fotbal. Elevii nu au avut timp sa doarma, avand un program foarte incarcat cu activitati sportive, scopul principal al excursiei. In timp ce baietii au fugit dupa minge pe terenul de fotbal, fetele au pregatit cina alaturi de domnii profesori. Seara s-a incheiat cu discoteca si muzica buna.

In dimineata de duminica, ne-am trezit cu forte proaspete si noi actiuni in program. Ziua a inceput cu micul dejun si o ciocolata pentru energie. Asta i-a pregatit pe tinerii elevi pentru un concurs pe bicicleta contratimp, bine pus la punct de organizatori. Concursul a avut loc pe traseul dintre Amnas si tabara Saliste 2. Aceasta este o zona care combina o catarare si o zona de plat. Premiile oferite castigatorilor au fost oferite de catre Asociatia Tura in Natura Sibiu si firma partenera VELOCITY. Premiile au constat in: casca de protective si tricou de ciclism, oferite de firma Velocity si  tricouri alaturi de stickere realizate in cadrul proiectului finantat de Consiliul Judetean Sibiu pentru marcarea traseului cicloturistic “Emil Cioran”.

Ziua a continuat apoi cu traseul spre casa, altul decat cel de sambata.. S-a mers pe ruta Saliste 2 – Mag – Rusciori – Sibiu. Si de aceasta data am avut un numar mare de pene de cauciuc, ocazie cu care am verificat cunostintele acumulate de elevi cu o zi inainte cand au invatat cum sa faca fata unei astfel de situatii. Acestea nu au fost privite insa ca un ghinion, ci ca un noroc de catre organizatori. Elevii au avut ocazia sa invete si sa capete experienta in rezolvarea lor cat mai rapid.

La ora 17:00 am ajuns cu totii in Sibiu, fericiti pentru realizarea unei noi excursii reusite si fara incidente. Speram ca prin astfel de actiuni sa ii initiem pe elevi in tainele mersului de bicicleta si sa ii determinam sa prinda gustul sportului de mici.

Poze din excursie gasiti aici:

https://picasaweb.google.com/107874222727969454217/Saliste2ClsVII?authus...