Week-end biciclist la Sibiu

20130601193814-actiune-biciclisti-sibiu-1-iunie-2013-703970032.jpgÎncepând de vineri membrii Asociației Tură în Natură au fost implicați în mai multe evenimente importante pentru bicicliștii sibieni. Prima dintre ele a constat în participarea la Masa Critică, eveniment care de acum are loc cu regularitate și în Sibiu, în fiecare ultimă vineri din lună, așa cum se întâmplă în toate orașele lumii unde se promovează mersul pe bicicletă. După Masa Critică, la care au participat peste 60 de bicicliști sibieni, am organizat o întâlnire cu cei interesați să schimbe în bine deplasarea cu bicicleta în orașul nostru. În cadrul întâlnirii a fost prezentată campania Sibiu Bike 100% de către Adina Vintilă și  Ovidiu Simen, care se va desfășura în perioada 1 iunie – 13 iulie 2013 (mai multe detalii la http://www.sibiu100.ro/sibiubike). Colegul nostru Dani Costea a povestit în imagini tura Andaluziei (Spania) pe bicicletă pe care a realizat-o în primăvara acestui an. La final cei prezenți au aflat despre Campania ”Biciclist în trafic” în curs de implementare de către asociația nostră în colaborare cu un grup de elevi ai Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu.

Sâmbată, 1 iunie, a fost prima zi a campaniei „Sibiu Bike 100%” la care au participat și membrii asociației noastre. Asociația Tură în Natură este partener al acestei campanii inițiate de ziarul Sibiu 100%. Evenimentele primei zile a campaniei au constat într-un gest simbolic al bicicliștilor participanți care au ocupat rondul de la intersecția străzilor Dumbrăvii cu Mihai Viteazu, unde s-au culcat pe jos alături de bicic

lete. Cei peste 100 de bicicliști au vrut astfel să atragă atenția asupra pericolelor la care sunt expuși în trafic. După două minute în care bicicliștii prezenți în rond au fost fotografiați și filmați, s-a pornit într-o tură in memoriam ”Eugen Bădilă” (biciclistul omorât într-un accident auto la începutul acestui an) între rondurile de pe bulevardul Mihai Viteazu. Din fericire, Poliția Rutieră Sibiu a fost de data aceasta de partea bicicliștilor sibieni, asigurând suport pe tot parcursul evenimentelor din această primă zi a campaniei.

Duminică, 2 iunie, Alex Barbor și-a pregătit standul de reparat biciclete încă de la primele ore ale dimineții în cadrul evenimentului Huet Urban. Deși trebuia să ofere suport tuturor celor cu probleme la biciclete doar două ore, Alex a rămas până după ora 16.00 făcând cu greu față celor care l-au solicitat.

 Abundența mare de clienți s-a datorat și faptului că ieri, tot din Piața Huet s-a dat la ora 12.00 startul marșului ”Skirt Bike”, la care au luat parte peste 300 de bicicliste și bicicliști. Și colegele noastre din cadrul asociației au luat parte la acest eveniment, important atât pentru promovarea mersului pe bicicletă cât și pentru a atrage atenția asupra bicicliștilor ca participanți la trafic.

A fost un sfârșit de saptămână plin și ne așteaptă unul la fel de solicitant deoarece sâm

bătă membrii asociației noastre vor organiza Mini XC MTB Challenge, acțiune ce face parte din cadrul evenimentului Challenge Day organizat de Asociatia Clubul Sportiv P.U.M.A Sibiu. Pentru înscrieri vă așteptăm la http://www.turainnatura.ro/node/137.        

Poza 1 realizata de:  www.sibiu100%.ro

Poza 2 realizata de: Skirtbike Sibiu